Sposób przygotowania

Dno małej formy prostokątnej formy lub tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Ja użyłam foremki o wymiarach 15x21cm i wyłożyłam dno i boki papierem żeby deser było łatwo wyciągnąć do krojenia.

Na dnie formy ułożyć warstwę biszkoptów, nasączyć je połową kawy zmieszanej z alkoholem. Śmietanę ubić z cukrem i cukrem wanilinowym, wymieszać z twarogiem. Połowę masy serowej nałożyć na biszkopty, wyrównać. Ułożyć drugą warstwę biszkoptów, nasączyć je kawą, przykryć pozostałą masą serową.

Na wierzchu ułożyć truskawki, udekorować stopioną w kąpieli wodnej czekoladą. Odstawić do lodówki na 3 godziny do schłodzenia.

Jeśli używa się tortownicy, należy zrobić tylko po jednej warstwie biszkoptów i sera.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !