Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Frytki z selera

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler 500g
mąka 80g
mleko 5 łyżek
jajko 1
olej do smażenia 1L
sól
Gałka muszkatołowa mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Frytki z selera

Seler tylko umyć włożyć do garnka i gotować pod przykryciem 30 minut.Wyjąc z wody, obrać,pokroić w paski długości 6 cm i grubości pól cm .Make wsypać do miski dodać jajko,sól pieprz gałkę muszkatołowa do smaku.na rozgrzany olej tak ok 180 stopni Celsjusza kłaść zanurzone kawałki w cieście i smażyć na zloty kolor około 4 min.Osaczyć na sicie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

petronella 22.07.2011 13:23
dlatego mi tu dodało moje zdjecie??? skoro ja dodalam do moich frytek????
Renataj 10.07.2011 19:03
Fajny warzywny dodatek do mięsa.
pigila
pigila 21.05.2011 14:29
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak