Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Boczek czosnkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek
czosnek
olej
Majeranek suszony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Boczek czosnkowy

Całą pałke czosnku (duża!) obieramy i przeciskamy, do mieszczki wlewamy ok 6 łyzek oleju i dodajemy czosnek, 1 łyzeczke soli, pół łyzeczki kucharka, sporo pieprzu, garśc majeranku i troche ziół prowanslaskich - miksture dokladnie mieszamy. Boczek nacinamy w poprzek ok 3-4 cm i robimy wiele takich dziurke - nacieramy go dokladnie naszą marynatą, wciskajac tez do utworzonych dziurek, skladamy go na poł i odstawiamy w chlodne miejsce na 24h. nąstępnie przekrawamy go na pół i robimy 2 rolady, które bardzo dokladnie zwijamy sznurkiem - pieczemy ok 2h, sznurki zdejmujemy dopiero na 2 dzien jak mieso calkiem wystygnie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna/Dzastus 17.07.2012 11:08
musi miec cudowny aromat :)
Małgorzata106 17.12.2011 16:06
super
Magdalena/26Mooi 01.02.2011 06:35
ten lepszy;)
mysza666 15.01.2011 19:18
Uwielbiam mięso pieczone!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak