Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karp w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 szt
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat
sól
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w galarecie

Karpia (ok. 1 kg) oczyścić. Ugotować wywar z włoszczyzny i przypraw i włożyć do niego karpia, gotować ostrożnie ok. 20 minut. Wyjąć na półmisek, Wywar z ryby przecedzić, dodać żelatynę. Karpia ułożonego na półmisku ozdobić marchewką i zalać zimnym wywarem i zostawić do stężenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 26.09.2013 17:18
smacznie wygląda
traktorek 27.11.2012 08:11
piękny chociaż ja wolę pieczonego
Wafelek2601 01.10.2012 08:49
Pyszności
Justa32 07.09.2012 09:48
Super!!!
smakoszek 26.10.2011 08:29
moja ulubiona rybka
MAR3STA 30.12.2010 19:10
fantastycznie wygląda!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak