Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto: mąka 2 szkl.
cukier 1/2 szkl.
margaryna 15 dkg.
jajko 2 szt.
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier 1i1/2 szkl.
skórka z cytryny
sok z cytryny
margaryna 15 dkg.
jajko 8 szt.
bakalie
sok z cytryny
posypka do ciasta
budyń śmietankowy 1 szt.
masa 1 kg.
twaróg 1 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: sernik

wsypać mąkę do miski,dodać cukier,margarynę,jajka i proszek do pieczenia wszystko zagnieść i wyłożyć na blachę,rodzynki namoczyć,twaróg zemleć włożyć do miski i zmiksować z cukrem,skórką z cytryny,margaryną,żółtkami następnie dodać budyń,bakalie,sok z cytryny wymieszać na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek delikatnie wymieszać i wylać na ciasto,piec w temp.180st,ok.50min.można też piec bez spodu,jak przestygnie polać lukrem przygotowanym z cukru pudru i soku z cytryny posyppać posypką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 07.03.2014 17:36
bardzo lubię
pawlito 12.01.2014 12:04
moje ulubione ciasto
Angelika10 21.07.2011 10:24
Uwielbiam serniczki pycha.
Sylwia88 28.12.2010 00:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak