Sposób przygotowania

wsypać mąkę do miski,dodać cukier,margarynę,jajka i proszek do pieczenia wszystko zagnieść i wyłożyć na blachę,rodzynki namoczyć,twaróg zemleć włożyć do miski i zmiksować z cukrem,skórką z cytryny,margaryną,żółtkami następnie dodać budyń,bakalie,sok z cytryny wymieszać na koniec dodać ubitą na sztywno pianę z białek delikatnie wymieszać i wylać na ciasto,piec w temp.180st,ok.50min.można też piec bez spodu,jak przestygnie polać lukrem przygotowanym z cukru pudru i soku z cytryny posyppać posypką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Sylwia88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    Uwielbiam serniczki pycha.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawlito

    moje ulubione ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !