Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewana cukinia

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinie małe 4
cebula 2
czosnek 1 ząbek
mięso mielone 250 g
pietruszka 1/2 pęczka
jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
wywar z kości 1/4 l
kukurydza w puszce 3 łyżki
śmietana 250 g
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
feta 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana cukinia

Cukinie umyć, odkroić końcówki, przekroić wzdłuż na pół, wydrążyćpestki. Cebulę i czosnek obrać i posiekać. Mięso zagnieśćz cebulą, czosnkiem, jajkami, bułką tartą oraz solą i pieprzem. Ser pokroić w kostkę, dodać do mięsa. Masą wypełnić wydrążone cukinie. Paprykę umyć, wykroić pestki, pokroić w kostkę i zblanszowaćkilka minut w gorącym wywarze. Kukurydzę osączyć i dodaćdo papryki. Dodać do nich śmietanę, doprawić solą i pieprzem i przecierem pomidorowym. Cukiniędusić w sosie przez ok 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena67 17.09.2011 13:43
mistrzostwo świata
gosia561 02.07.2011 13:44
ekstra wygląda
PaniMISIOWA 20.06.2011 07:56
ale fajna!
jasiek 02.06.2011 12:29
super wygląda
Adamorek 26.04.2011 11:35
wygląda rewelacyjnie
Adamorek 26.04.2011 11:35
wygląda rewelacyjnie
jogobella231
jogobella231 23.02.2011 12:17
super
gosia561 13.02.2011 00:23
ekstra
Anita21 28.01.2011 13:39
super
RenataZ-et 23.01.2011 19:24
Pyszna jest taka nadziewana cukinia!
noculos 22.07.2010 19:14
Smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak