Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola w sosie grzybowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola 1,5 szkalnki
wywar z grzybow 1 szklanka
olej 2 łyżki
mąka 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola w sosie grzybowym

Fasolę zalewamy wodą na noc, rano odlewamy, zalewamy nową i gotujemy do miękkości, pod koniec solimy.
Olej podgrzewamy, sypiemy mąkę, kucharek i robimy rumianą zasmażkę.Rozprowadzamy zimnym wywarem z grzybów, mieszamy i gotujemy. Do sosu wkładamy fasolę, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 14.12.2013 22:30
takiej wersji nie próbowałam
Ela15 21.11.2011 12:42
ciekawy przepis
ben-ka 09.05.2011 10:04
Takiego dania jeszcze nie robiłam,ciekawy smak może być.
m1monika 03.05.2011 15:52
jeszcze takiej nie jadłam
Smakosz6 18.04.2011 08:28
mmmmmmmmmmmmmmmmmmm
ElizaT 28.12.2010 09:18
osobiście takiej nie próbowałam, według mnie to warto zrobić !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak