Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

galarcik drobiowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 szt.
włoszczyzna 1 pęczek
sól
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 szt.
jajko ugotowane na twardo 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: galarcik drobiowy

Kurczaka rozebrać i ugotować wraz z włoszczyzna i solą. Mięso obrać i powkładać drobne kawałki w kubeczki, pojemniczki wraz z gotowanym jajkiem w plasterkach. W wywarze rozpuścić żelatynę, przecedzić i zalać mięso. Po wystygnięciu włożyć do lodówki by galaretka stężniała. Podawać skropione octem lub sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 07.02.2012 21:25
i jeszcze ta apetyczne jajeczka
Wacław 29.07.2011 10:27
ładna i pyszna galaretka,zjadłoby sie !
Mirka-Ludomila 06.06.2011 23:24
\"tombale\" - ciekawie, nigdy nie słyszałam
kate.500 03.06.2011 07:46
ja dodaje warzywa i u mnie nazywa sie to tombale :-)
mirosława4 12.05.2011 17:44
smaczna
maryśka 10.05.2011 19:45
mniam
traktorek 15.04.2011 17:05
pyszne
Iwona51
Iwona51 12.04.2011 12:39
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak