Sposób przygotowania

Kurczaka rozebrać i ugotować wraz z włoszczyzna i solą. Mięso obrać i powkładać drobne kawałki w kubeczki, pojemniczki wraz z gotowanym jajkiem w plasterkach. W wywarze rozpuścić żelatynę, przecedzić i zalać mięso. Po wystygnięciu włożyć do lodówki by galaretka stężniała. Podawać skropione octem lub sokiem z cytryny.

Spróbuj również

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    maryśka

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczna
  • 2
    original
    Opublikowano

    kate.500

    ja dodaje warzywa i u mnie nazywa sie to tombale :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    \"tombale\" - ciekawie, nigdy nie słyszałam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    ładna i pyszna galaretka,zjadłoby sie !
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    i jeszcze ta apetyczne jajeczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !