Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą i grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 4 szklanki
jaja 1 szt
ziarenka smaku 1 łyżeczka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
grzyby suszone 1 szklanka
kapusta kiszona 300 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą i grzybami

SKŁADNIKI NA CIASTO :

4 szklanki mąki

1 jajko

ciepła woda


Wszystkie składniki łączymy i wyrabiamy do momentu uzyskania jednolitej masy. Wody dolewamy tyle, aby ciasto nie było za rzadkie.

FARSZ:
Grzyby zalewamy wrzątkiem dzień wcześniej. Po tym czasie gotujemy je około 1,5 godziny na małym ogniu.
Kapustę kiszoną szatkujemy drobno i gotujemy z dodatkiem ziarenek smaku, liści laurowych i ziela angielskiego około 1,5 godziny podlewając niewielką ilością wody. Grzyby łączymy z kapustą i nakładamy na pierogi.
Ciasto rozwałkować i wykrajać z niego krążki. Na środku układać farsz i zamykać, sklejając na brzegach.

Ugotować we wrzącej wodzie z jedną łyżką oliwy. Wyjmować pierogi jak wypłyną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 09.03.2011 21:19
ja też uwielbiam pierogi z kapustą
Kopiko1983 09.03.2011 06:36
Uwielbiam pierogi z kapustą :) mniam!
Anita21 28.12.2010 10:54
obowiązkowe na święta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak