Sposób przygotowania

SKŁADNIKI NA CIASTO :

4 szklanki mąki

1 jajko

ciepła woda


Wszystkie składniki łączymy i wyrabiamy do momentu uzyskania jednolitej masy. Wody dolewamy tyle, aby ciasto nie było za rzadkie.

FARSZ:
Grzyby zalewamy wrzątkiem dzień wcześniej. Po tym czasie gotujemy je około 1,5 godziny na małym ogniu.
Kapustę kiszoną szatkujemy drobno i gotujemy z dodatkiem ziarenek smaku, liści laurowych i ziela angielskiego około 1,5 godziny podlewając niewielką ilością wody. Grzyby łączymy z kapustą i nakładamy na pierogi.
Ciasto rozwałkować i wykrajać z niego krążki. Na środku układać farsz i zamykać, sklejając na brzegach.

Ugotować we wrzącej wodzie z jedną łyżką oliwy. Wyjmować pierogi jak wypłyną.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Anita21

    obowiązkowe na święta
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Uwielbiam pierogi z kapustą :) mniam!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ja też uwielbiam pierogi z kapustą

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !