Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem truskawkowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 1 kostka
margaryna 1 kostka
kisiel truskawkowy 3
galaretka truskawkowa 1
truskawki 1/2 kg
śmietana kremówka 1

Przepis i sposób przygotowania na: Krem truskawkowy

Kisiel ugotować w 3 szklankach wody dodając 9 łyżek cukru. Truskawki rozmrozić i dodać do kiślu. Ostudzić masło, margarynę utrzeć dodając kisiel i nadal ucierać. Wyrobiony krem włożyć na biszkopt. Galaretkę rozpuścić w 1 i 1/2 szklanki wody. Ostudzić. Śmietanę ubić dodając 1 łyżkę cukru i połowę zimnej galaretki. Ubitą śmietanę wyłożyć na krem. Następnie wylać resztę galaretki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 25.04.2011 09:32
muszę spróbować
suzana 28.12.2010 08:46
pyszności:D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak