Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz smażony

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 0,5 kg
sól do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
jajko do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz smażony

Filet z dorsza pokroić na mniejsze kawałki ,natrzeć solą i przyprawą do ryb do smaku i odłożyć na pół godziny w chłodne miejsce.Filet opanierować w jajku i bułce tartej.Smażyć na oleju na złoto z dwóch stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 18.10.2012 07:51
Dorsz to jedna z bardziej lubianych przeze mnie ryb, a jeszcze jak jest zrobiona tak jak u Ciebie...
Renia1 29.08.2012 20:50
uwielbiam dorsza
Krystyna32 02.05.2012 07:29
pycha
Ewelina38 01.02.2012 13:52
pysznie przyrządzona rybka
Magdalena80 25.07.2011 18:32
rewelacja
rzenia15 21.07.2011 11:04
pychota
grazia1 11.05.2011 10:17
mniam mniam
ElizaT 28.12.2010 08:03
bardzo smaczny
Szarrikka 27.12.2010 19:52
Pycha!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak