Sposób przygotowania

Całe migdały moczymy w mleku, tylko gorącym , obrać ze skórki. Żółtka ucieramy z cukrem na gładką masę , dodajemy zmielone migdały , otartą skórkę z cytryny i śmietankę .Teraz możemy dodać pianę z białek. Natłuszczone żaroodporne foremki natłuszczamy do 2\\3 wysokości. Ozdabiamy je obranymi migdałami i pieczemy je tylko do 25 minutek w temp. 220 st.

Komentarze

  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Zmielone migdały możemy wymieszać pół na pół z mąką pszenną
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Wszystko co migdałowe jest dla mnie pyszne :))
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !