Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Migdałowe suflety

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

całe migdały 5 dag
mleko 2\\3 szklanki
cukier 5 dag
zmielone migdały 1 szklanka
śmietanka 250 ml
skórka z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Migdałowe suflety

Całe migdały moczymy w mleku, tylko gorącym , obrać ze skórki. Żółtka ucieramy z cukrem na gładką masę , dodajemy zmielone migdały , otartą skórkę z cytryny i śmietankę .Teraz możemy dodać pianę z białek. Natłuszczone żaroodporne foremki natłuszczamy do 2\\3 wysokości. Ozdabiamy je obranymi migdałami i pieczemy je tylko do 25 minutek w temp. 220 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 27.12.2010 20:39
Wszystko co migdałowe jest dla mnie pyszne :))
Margo1 27.12.2010 19:17
Zmielone migdały możemy wymieszać pół na pół z mąką pszenną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak