Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki w piwnym cieście

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 15 kapeluszy
olej
sól do smaku
pieprz do smaku
Ciasto:
jajko 3 sztuki
mąka 5 łyżek
proszek do pieczenia
piwo jasne 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki w piwnym cieście

Oddzielić żółtka od białek, dokładnie wymieszać żółtka z piwem, dodać do mąki wymieszanej z solą i utrzeć na jednolitą masę. Z białek ubić sztywną pianę i połączyć z ciastem. Grzyby umyć, osuszyć na sitku, odciąć korzonki. Każdy kapelusz oprószyć pieprzem i solą. Zanurzyć w cieście. Smażyć na bardzo gorącym oleju aż do zarumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

FAFIK 26.05.2011 07:41
Pyszności
Motorek 30.03.2011 07:50
fajny przepis
RenataZ-et 27.12.2010 20:33
Muszą ciekawie smakować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak