Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuchy z jabłkami i przyprawą do piernika

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

drożdże 2,5 dkg
maślanka 0,5 szkl
mleko 0,5 szkl
mąka dkg
cukier 0,5 łyżeczki
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
białko 2 szt
jabłka 2-3 szt
olej do smażenia
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka płaska
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczki
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z jabłkami i przyprawą do piernika

Z drożdży,mleka,cukru i łyżki mąki zrobić zaczyn drożdżowy.Do garnka wlać maślankę dodać mąkę wymieszaną z proszkiem , sodą i przyprawą do piernika,zaczyn i dokładnie wymieszać .dodać ubite białka , delikatnie wymieszać . Na końcu dodać pokrojone w kostkę jabłka.Smażyć na oleju z dwóch stron przed podaniem posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 11.11.2013 12:22
pyszne racuchy
ben-ka 16.10.2013 09:39
Lubię racuszki,są smaczne.
misia53 24.10.2012 12:39
świetnie to wymyśliłaś
treonina 25.05.2012 16:51
smaczne
Krystyna32 21.04.2012 08:32
extra
bami 08.04.2011 20:53
Ah! Apetyczne! :)
MAR3STA 18.02.2011 17:23
na pewno świetnie pachną;)
Neetka90 27.12.2010 20:32
smacznie wygląda. ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak