Sposób przygotowania

Piekarnik rozgrzać do temp. 220 stopni.Fasolę pokroić na kawałki i wrzucić do garnka, następnie zalać wrzątkiem , doprowadzić na wolnym ogniu do ponownego wrzenia , wodę odlać i odstawić .W oddzielnym naczyniu rozrabiamy mąkę kukurydzianą z zalewą do tuńczyka, a w międzyczasie dodajemy mleko i mieszamy energicznie najlepiej trzepaczką do jajek :) tak przygotowany (sos) doprowadzamy do wrzenia aż zrobi się gęsty i bez grudek . Następnie do przygotowanego sosu wrzucamy kukurydzę ,dymkę,fasole i tuńczyka ciągle mieszając . (można doprawić solą i pieprzem wedle uznania ). Tak powstała masę nakładamy do naczynia żaroodpornego . Wymieszać w misce pomidory wraz z serem fetą i oliwą dodać do tego pokrojony w kostkę chleb i starannie wymieszać. Nakładamy to na wierzch naczynia żaroodpornego i można piec :)
Ok. 15 minut spokojnie wystarczy :)

Spróbuj również

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !