Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzie pod pierzynką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 2
cebula
sos: śmietana 1/2 szklanki
ocet jabłkowy 1 łyżka
troche soku z cytryny
koperek
sól i pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: śledzie pod pierzynką

śledzie najlepiej ze skórą moczyć w mleku ok. 3-4 godzin. następnie śledzie obrać ze skórki i pokroić w kostkę. cebulę obrać i pokroić w piórka. w naczyniach najlepiej szklanych ułożyć śledzie na przemian z cebulką. przygotować śmietanę łącząc wszystkie wymienione wyżej składniki. powstałym sosem przykryć śledzie, ale ich nie mieszać. w takiej formie wstawić do lodówki najlepiej na całą dobę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 08.06.2011 22:31
CIEKAWE
iwa643 28.12.2010 09:26
lubie takie
Iwusia 27.12.2010 23:59
ja również przepis super :)
Iwusia 27.12.2010 23:59
ja również przepis super :)
rosik93 27.12.2010 23:50
Uwielbiam śledzie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak