Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek siekamy w rondelku na masełku , następnie trzeba oprószyć mąką , przemieszać i zasmażyć . Wlewamy bulion oraz pomidory z puszki wraz z zalewą . Wkładamy listek laurowy . Zupkę doprawiamy do smaku solą , pieprzem i szczyptą cukru . Gotujemy do 20 minut. Po 20 minutach wyjmujemy tego listka a zupę miksujemy na krem . Kremówkę ubijamy i mieszamy z bazylią . Zupkę rozlewamy do filiżanek i dekorujemy klekiskiem z kremówk, i oraz cząstkami z pomidorków koktajlowych.

Komentarze

  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    pomidorki najlepiej aby były z puszki krojone i 2 opakowania
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Będzie bardzo wyrazisty smak pomidorów-super, bo taka zupka jest najlepsza!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jerry1

    mm pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    musi być dobry
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !