Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulki z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielone mięso 50 dag
pieprz
sól
jajko 2
kromka bułki
mleko 1/3 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kulki z pieczarkami

Mięso wyrobić z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką oraz 1 jajkiem, przyprawić. Pieczarki osączyć z zalewy, każdą pieczarkę oblepić masą mięsną, uformować kulki. Kulki panierować w rozmąconym jajku i tartej bułce. Olej dobrze rozgrzać w głębokiej patelni, kłaść kulki. Smażyć po ok. 10 minut. Wyjąć z tłuszczu, osączyć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak