Sposób przygotowania

Mleko schłodzić w lodówce. Każdą galaretkę oddzielnie rozpuścić w 125 ml wrzątku, ostudzić, często mieszając. Mleko podzielić na trzy części. Do każdej galaretki wlać powoli porcję mleka i miksować przez 8-10 minut, aż powstanie gęsta puszysta masa. Pozostałe mleko zmiksować na puszystą masę z cukrem pudrem, migdałami i żelatyną rozpuszczoną w łyżce wrzątku. Do foremki wlać kolejno 3 warstwy kolorowej pianki, wstawić do lodówki, by zastygła. Przed podaniem foremkę zanurzyć na chwilę w ciepłej wodzie, wyjąć ptasie mleczko, polać polewą czekoladową i pokroić.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Jeden z moich ulubionych deserów
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    misiek123

    mój tato lubi ptasie mleczka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    melonik

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !