Sposób przygotowania

Mięso dokładnie myjemy, żurawinę należy opłukać, można moczyć przez 15minut w wodzie, lub białym winie. Schab przebijamy wzdłuż długim wąskim nożem i w tak powstały otwór wpychamy żurawinę. Lubczyk, majeranek, pieprz, oregano i drobno posiekany czosnek mieszamy dokładnie z olejem. Mięso nadziane żurawina nacieramy dość obwicie solą, a następnie mieszanką przypraw. Zawijamy w folię aluminiową i odstawiamy do lodówki na noc, a najlepiej na 24 godziny, albo nawet dłużej.
Następnie mięso wkładamy w rękaw do pieczenia okładamy je plastrami boczku i cebuli. Zamykamy rękaw, robimy w nim kilka nakłuć. Wkładamy mięso do piekarnika rozgrzanego do 200stopni i pieczemy przez 1,5 godziny.
Smacznego

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !