Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sznycle z pomarańczami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycel cielęcy 4
pomarańcza 4
syrop pomarańczowy 4 łyżki
olej łyżka
tymianek szczypta
musztarda łyżka
sól
pieprz
cukier
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Sznycle z pomarańczami

Umyte pomarańcze obrać ze skórki, z dwóch wycisnąć sok, a pozostałe podzielić na cząsteczki, obrać je białych błonek. Sznycle umyć i osuszyć. Usmażyć z obu stron na oleju, oprószyć solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 05.12.2011 19:38
muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak