Sposób przygotowania

Grzyby dokładnie przepłukać, zalać zimną wodą i moczyć kilka godzin, dopóki nie napęcznieją, następnie wstawić na ogień i gotować do miękkości, po czym osączyć z wywaru i bardzo drobno posiekać, podsmażyć na odrobinie masła, dodać bardzo drobno posiekaną, zrumienioną na oleju cebulkę, przesmażyć, przyprawić solą i pieprzem do smaku - dość pikantnie, przestudzić, dodać łyżkę bułki tartej i wbić jajko, dokładnie wymieszać, jeśli farsz jest zbyt wodnisty, dodać jeszcze bułki tartej. Przygotować ciasto na pierogi (przepis znajduje się w mojej księdze), rozwałkować je na grubość ok. 1 mm, pokroić w kwadraty o boku długości ok. 4 cm. Na środek każdego kwadratu nakładać farsz, po czym zlepiać uszka. Gotować w osolonej wodzie ok. 3 minut od wypłynięcia uszek na powierzchnię.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    magical66

    moje ulubione...
  • 1
    original
    Opublikowano

    magical66

    moje ulubione...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne,zwłaszcza do barszczyku czerwonego !
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    jakie śliczne!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    ślicznie i pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    piękne :) i z pewnością smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Mój mężuś skusiłby się na takie uszka.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !