Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Uszka z grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone
cebula
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
sól
pieprz
olej
masło

Przepis i sposób przygotowania na: Uszka z grzybami

Grzyby dokładnie przepłukać, zalać zimną wodą i moczyć kilka godzin, dopóki nie napęcznieją, następnie wstawić na ogień i gotować do miękkości, po czym osączyć z wywaru i bardzo drobno posiekać, podsmażyć na odrobinie masła, dodać bardzo drobno posiekaną, zrumienioną na oleju cebulkę, przesmażyć, przyprawić solą i pieprzem do smaku - dość pikantnie, przestudzić, dodać łyżkę bułki tartej i wbić jajko, dokładnie wymieszać, jeśli farsz jest zbyt wodnisty, dodać jeszcze bułki tartej. Przygotować ciasto na pierogi (przepis znajduje się w mojej księdze), rozwałkować je na grubość ok. 1 mm, pokroić w kwadraty o boku długości ok. 4 cm. Na środek każdego kwadratu nakładać farsz, po czym zlepiać uszka. Gotować w osolonej wodzie ok. 3 minut od wypłynięcia uszek na powierzchnię.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 02.04.2013 23:22
Mój mężuś skusiłby się na takie uszka.
rjustysia 29.05.2012 09:34
piękne :) i z pewnością smaczne
Barbara/zuza22_85 20.12.2011 11:40
mniam mniam
tomek18 18.10.2011 07:23
pyszne
Jaheira11 04.10.2011 23:32
ślicznie i pysznie
PaniMISIOWA 29.09.2011 10:49
jakie śliczne!
Wacław 03.09.2011 09:55
pyszne,zwłaszcza do barszczyku czerwonego !
magical66 04.07.2011 22:12
moje ulubione...
magical66 04.07.2011 22:12
moje ulubione...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak