Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ptysie

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda szklanka
masło 8 dag
mąka szklanka
jajko 2

Przepis i sposób przygotowania na: Ptysie

Zagotować wodę z masłem. Wsypać mąkę, rozmieszać by nie było grudek. Podgrzewając mieszać do czasu aż ciasto zacznie odstawać od ścianek naczynia. Przestudzić, obetrzeć dodając kolejno jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agogo2 08.04.2013 12:10
pyszne ptysie
Stenka 22.08.2012 09:24
ale apetyczne
Jodaj 08.04.2012 16:23
pyszne :P
Jodaj 08.04.2012 16:23
pyszne :P
Jodaj 08.04.2012 16:23
pyszne :P
ajres 09.09.2011 22:17
polecam
adagio 09.09.2011 16:28
jak by co to piec w 220 stopni - wyrosły cudnie - rewelacyjny przepis
adagio 09.09.2011 14:45
a dorzućcie jakiś przepis na fajny krem
Aniunia773 13.04.2011 17:04
uwielbiam ptyski
izapozdro 19.03.2011 18:32
mniam mniam
marta1371 14.03.2011 21:32
dawno już nie robiłam
Dorota59 10.03.2011 11:12
przyznam,że nie robiłam ptysi
Krystyna32 19.02.2011 08:50
pyszne
Naatalia96 25.01.2011 14:46
mniam ! ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak