Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

golonka wieprzowa 2 sztuki
cebule 3 sztuki
cukier 4 łyżki
wódka 4 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 1/2 szklanki
smalec 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka

Golonki myjemy i osuszamy. Nacinamy skórę po bokach i zalewamy 2 litrami wody. Gotujemy przez 30 minut na małym ogniu (po 15 minutach zbieramy szumowiny). Następnie około 2/3 wywaru odlewamy. Cebulę obieramy i kroimy w dużą kostkę. Do golonek dodajemy cebulę, cukier, imbir oraz smalec. Wlewamy wódkę i Przyprawę do zup i potraw Kucharek. Gotujemy pod przykryciem ok. 2 godz na bardzo małym ogniu. Co pół godziny golonki obracamy. Można podawać z warzywami i ryżem. 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 31.03.2011 18:52
oj,coś nowego
joanna77 31.03.2011 18:52
oj,coś nowego
alaaa 13.02.2011 19:28
ciekawe
agata1722
agata1722 05.01.2011 11:20
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak