Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sandacz w galarecie

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sandacz
marchewka 1 szt.
piertuszka 1 szt.
seler kawałek
por kawałek
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
ziele angielskie 7 szt.
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: sandacz w galarecie

- Sandacza oprawić (zrobić filety). Ogon, łeb, płetwy i grzbiet umyć i zalać w garnku
wodą do przykrycia, gotować. - Dodać marchewkę, pietruszkę, seler, pora, liście laurowe, ziele angielskie i gotować
1,5 godziny. Odcedzić, przyprawić do smaku solą i pieprzem oraz szczyptą cukru- gotować na małym ogniu dodając filety z sandacza. - Gotujemy 35minut. Nastepnie wykładamy na talerz filety, dekorujemy marchewką z wywaru. Do wywaru można dodać jedna małą łyżeczkę żelatyny. Zalać rybę
. Po stężeniu przybrać cytryna i wstawić do lodówki
.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 20.08.2011 13:41
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak