Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto cytynka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8
sok z cytryny 6
kostka palmy 1/2
mleko 2 szklanki
śnieżka 2
galaretka 2
mąka ziemniaczana
proszek do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto cytynka

Upiec biszkopt z 6 jaj,
masa: zagotować 1,5 szklanki wody, 1,5 szklanki cukru, sok z 6 cytryn i pół kostki palmy,
osobno rozrobić 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej i 3 całe jajka, roztrzepać w trochę wody. Jak masa zacznie się gotować to wlać do masy jajka z mąką i mieszać tak długo aż zgęstniej. Potem wylać to na biszkopt przekrojony na pół.
krem: 2 szklanki mleka ubić z 2 śnieżkami, dodać 2 rozpuszczone galaretki w dwóch szklankach wody, trochę wylać na masę położyć drugi biszkopt i resztę wylać na górę biszkoptu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hastalavista 18.03.2011 10:36
musi być pyszne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak