Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory faszerowane

2.0
(6)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wędlina drobiowa 25 dag
korniszony 2 sztuki
olej 2 łyżki
rosół warzywny 250 ml
ocet winny 4 łyżki
żółty ser 15 dag
pomidory 8 sztuk
liście sałaty 8 sztuk
cebula 1 sztuka
natka pietruszki 1 siekana

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory faszerowane

Wedline i korniszony kroimy w kostke . Cebule drobno siekamy . Na rozgrzanym oleju szklimy cebule . Podlewamy rosolem i octem . Ser kroimy w kostke Mieszamy te skladniki ze zrobiona marynata z cebuli i octu . Wstawiamy do lodowki na 4 godziny . Z pomidorow scinamy wierzchy , wydrazamy lyzeczka i napelniamy zrobionym farszem . Ukladamy na lisciach salaty .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marcia71 07.03.2011 11:30
spróbuję bo brzmi fajnie
rybka 15.10.2010 20:19
ciekawa propozycja
aniolek2 12.10.2010 07:33
Ja robie nieco inaczej... ale wypróbuję z chęcią ten przepis: )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak