Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sernik wiedeński

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

twaróg 1,5 kg
cukier 2 szklanki
jajko 8
kostka palmy
rodzynki
kasza manna 1/2 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: sernik wiedeński

Twaróg przemielić przez maszynkę, w misce rozrobić 1 kostkę palmy, 8 żółtek, 2 szklanki cukru i dobrze rozmieszać, dodać przemielony twaróg, 1 olejek migdałowy, połączyć to, ubić 8 białek na sztywną pianę, i dodać do masy serowej oraz rodzynki namoczone wcześniej w wodzie, pół szklanki kaszy manny, wymieszać i wylać do podłużnej blachy. Włożyć do nagrzanego piekarnika 180*C piec około 1,5-2 godziny

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 05.11.2011 23:25
pyszności
Magdalena80 05.11.2011 23:25
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak