Sposób przygotowania

Miód, masło, kakao i cukier puder topimy na wolnym ogniu i dokładnie mieszamy. Studzimy. Dodajemy jajko i mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wychodzi dość rzadkie więc na około godzinę wstawiamy je do lodówki. Po tym czasie ciasto można bez problemy rozwałkować i wykrawać dowolne kształty. Pieczemy w 180 C tylko kilka minut. Nalepiej podczas pieczenia sprawdzić jedno ciasteczko. Jeśli zaczyna rumienić się od spodu to znaczy, że jest już upieczone. Wystudzić na kratce. Żeby były mięciutkie należy je przechowywać najlepiej w metalowej puszcze. Oczywiście można je dowolnie dekorować jednak u mnie za szybko znikają bym myślała jeszcze o lukrze lub polewie na nie. :) Z podanej porcji wychodzi około 2.5 blachy ciasteczek.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    piękne ciasteczka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !