Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety ziemniaczane

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
jajko 1 sztuka
mąka ziemniaczanka 1 szklanka
sól
bułka tarta pikantna do panierowania
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety ziemniaczane

Ziemniaki gotujemy, przeciskamy przez praskę/dusimy. Dodajemy mąkę, jajko, doprawiamy i wyrabiamy ciasto, rozwałkowujemy wykrawamy niewielkie kwadraty. Na środek nakładamy ulubiony farsz (pieczarkowy, mięsny, szpinakowy, warzywny) zlepiamy. Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 28.12.2010 12:06
racja, szczególnie z farszem pieczarkowym :)
Misiabe 27.12.2010 16:09
Takie krokieciki są przepyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak