Sposób przygotowania

Cebulę pokroić w drobną kostkę, a pieczarki w plasterki. Podsmażyć na zmieszanym z olejem /3 łyżki/ maśle cebulę z pieczarkami. Do podsmażonych produktów wsypać mąkę,zasmażyć, a następnie zalać zimną wodą i mieszając zagotować. Dodać sól, pieprz i curry.
Mięso pokroić w kostkę, licząc po 3 - 4 kawałki na porcję. Rozgrzać pozostałe 2 łyżki oleju, usmażyć na rumiano mięso. Włożyć do sosu, gotować 5 minut na wolnym ogniu. Wyłączyć, wsypać drobno pokrojoną natkę /ilość wedle uznania/.Podawać w małych miseczkach z dodatkiem pieczywa i cząstek ogórka,oprószonego solą, pieprzem i zielonym koperkiem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Lubię wszelkie dania z curry
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !