Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

makowiec

4.0
(22)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mak w puszce
mąka 0,5 kg
jajko 3
margaryna 1
mleko 100 ml
cukier 3 lyzki
drożdże 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: makowiec

drozdze rozpuszczamy w cieplym mleku, dodajac ok 5 lyzek maki i szczypte soli. Odstawiamy w cieple miejsce do wyrosniecia. Reszte maki ugniatamy z margaryna dodajac cukier, szczypte soli i jajka. Dodajemy drozdze i ugniatamy. Ciasto odstawiamy na jakis czas przykryte sciereczka. Nastepnie ciasto walkujemy i kladziemy mak i zawijamy w rolade. Pieczemy ok godzine na 180 stopni. Polewamy czekolada po upieczeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 04.11.2013 18:47
aż nabrałem ochoty na wypieki
m1monika 24.09.2011 19:20
fajne
Smakuj 04.08.2011 13:24
pysznie wygląda :)
oliwkowa
oliwkowa 23.07.2011 23:31
mniam
Agnieszka_B 28.12.2010 15:16
ładnie wygląda:)
Kate131 27.12.2010 16:21
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak