Sposób przygotowania

drozdze rozpuszczamy w cieplym mleku, dodajac ok 5 lyzek maki i szczypte soli. Odstawiamy w cieple miejsce do wyrosniecia. Reszte maki ugniatamy z margaryna dodajac cukier, szczypte soli i jajka. Dodajemy drozdze i ugniatamy. Ciasto odstawiamy na jakis czas przykryte sciereczka. Nastepnie ciasto walkujemy i kladziemy mak i zawijamy w rolade. Pieczemy ok godzine na 180 stopni. Polewamy czekolada po upieczeniu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pycha
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    ładnie wygląda:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakuj

    pysznie wygląda :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    pawlito

    aż nabrałem ochoty na wypieki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !