Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z grzybami

4.0
(21)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
sól
cebula biała

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z grzybami

Farsz: Namoczone grzybki pokrojone w kostke smazymy z cebulka pokrojona w kostke na patelnim dolewajac troche wody z grzybow, przyprawiamy sola i pieprzem.

Ciasto: Make przesiewamy, dodajemy szczypte soli , wlewamy troche wrzatku i mieszamy lyzka, potrzeba tyle wody by nasze ciasto bylo geste, jak ostygnie wygniatamy rekami, podsyoujac maka.

Ciasto walkujemy, wycinamy szklanka kolka, wkladamy nasz farsz i lepimy. Pierogi wrzucamy na wrzaca osolona wode, jak wyplyna wyjmujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 27.12.2010 16:23
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak