Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba po grecku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dorsza 1/2 kg
marchewka 2
pietruszka 1
cebula 1
koncentrat pomidorowy 1

Przepis i sposób przygotowania na: ryba po grecku

filet z ryby przyprawić gotową przyprawą z ryb następnie maczać go w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej i smażyć na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu wyłożyć na półmisek. Marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na tartce do rondelka. Podlać 1 łyżką oleju i dusić ok. 5 minut. Następnie dodać ziele i pieprz i dolać odrobinę wody. Dusić do miękkości. Na końcu dodać koncentrat pomidorowy i doprawić dowolnie do smaku. Na ułożoną rybę wyłożyć duszoną marchewkę. Całość odstawić w chłodne miejsce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 10.12.2013 09:33
bardzo dawno nie robiłam
Grazyna0211 04.08.2013 16:44
bardzo lubię taką rybę
kotlet 02.04.2011 22:44
bardzo lubię
RenataZ-et 27.12.2010 22:54
Dziękuję, podsunęłaś mi pomysł na jutrzejszy obiad :)
Damian19 27.12.2010 16:46
przepyszna, nic dodac i nic ujac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak