Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa grzybowa z suszonych borowików

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1
smietana homogenizowana 18%
sól
pieprz
ziemniaki
borowiki 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: zupa grzybowa z suszonych borowików

Suszone borowiki namoczyć w wodzie, następnie pokroić w kostkę. Włożyć do garnka, zalać wodą i gotować, następnie na patelni przypiec trochę świeżego i wędzonego boczku pokrojonego w kostkę, dodać przysmażoną cebulę, wlać wszystko do zupy. Zaklepać mąką i śmietaną, posolić i popieprzyć. Osobno ugotować ziemniaki i wrzucić do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 16.01.2012 14:13
ciekawa
Kate131 10.05.2011 13:51
smaczna
Teresa19 10.04.2011 07:57
Pyszna zupa.
angelika14 09.02.2011 20:07
pycha
izapozdro 28.12.2010 20:35
aparat zrobił takie, światło było słabe
PaniMISIOWA 28.12.2010 18:45
Czy zupka wyszła taka żółta czy aparat przekłamał kolory?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak