Sposób przygotowania

Buraki obieramy i w calosci pieczemy w piekarniku(az bedą miękkie). Zostawiamy do ostudzenia a następnie ścieramy na tarce o najmniejszych oczkach. Chrzan obieramy i również ścieramy na tej tarce, od razu skrapiamy octem winnym. Dokładnie mieszamy chrzan z buraczkami i przyprawiamy do smaku solą, cukrem. Przekładamy do słoiczka i odstawiamy na 12h do lodówki aby smaki się przegryzły.Ćwikła idealna do mięs i wędlin.Polecam!!

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    berys18

    uwielbiam buraczki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    uwielbiam ćwikłę z chrzanem
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    lubię taką
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    bardzo lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    uwielbiam !
  • 1
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    lubię buraczki z dodatkiem chrzanu
  • 1
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    domowa najlepsza :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Dla mnie też jedynie domowa ćwikła jest najlepsza.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !