Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ruskie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 80 dag
sól
ziemniaki 1,5 kg
ser 60 dag
cebula 3
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie

Posiekaną cebulę smażymy na złoty kolor. Rozgniatamy ser i ugotowane ziemniaki. Dodajemy cebulę i do smaku sól, pieprz.
Ciasto: do osolonej mąki dodajemy wodę, by powstało elastyczne ciasto, rozwałkowujemy je, wycinamy szklanką kółka, nakładamy farsz, lepimy. Wrzucamy do wrzącej wody, gotujemy 3-4 minuty. Po wyjęciu polać roztopionym masłem by się nie skleiły.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 16.03.2012 10:11
bardzo lubie
Mati13 30.03.2011 12:02
bardzo lubie pierogi
ajres 08.03.2011 13:23
uwielbiam je
bami 27.12.2010 14:53
Moje ulubione! :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak