Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krupnik na żeberkach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 0,5 kg.
kasza jęczmienna 1/2 szkl.
włoszczyzna 1 pęczek
ziemniaki 0,5 kg
natka pietruszki
boczek wędzony kilka plastrów

Przepis i sposób przygotowania na: krupnik na żeberkach

żeberka umyć pokroić włożyć do garnka wlać wody i zagotować,dodać pokrojoną i umytą włoszczyznę i boczek drobno pokrojony gotować aż mięso będzie miękkie wyjąć mięso włożyć umyte i pokrojone ziemniaki i wsypać kaszę gotować do miękkości na koniec włożyć żeberka i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna/Dzastus 23.01.2013 11:59
dawno nie robilam, to jest dobry pomysl na dzisiejszy obiad :)
Wacław 07.01.2013 10:13
zjadłbym porcyjkę :)
Wafelek2601 10.06.2011 00:43
uwielbiam taki
IKrakowianka 24.03.2011 22:59
Świetny, lubię taki krupnik na żeberkach
Ewa111 18.03.2011 13:31
pyszny krupnik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak