Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kaczka pieczona

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kaczka
sól
pieprz
papryka
majeranek
jabłko
śliwki suszone
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Kaczka pieczona

Całą kaczkę dobrze umyć, posolić z dwóch stron, do środka włożyć 1-2 jabłka, suszone śliwki, zaszyć to, następnie posypać papryką słodką i ostrą, popieprzyć i posypać majerankiem (dosyć dużo), polać to olejem. Pozostawić by trochę zaciągnęło. Włożyć kaczkę do brytfanny i piec około 1,5 godziny na 160*C, w międzyczasie obrócić ją.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 29.12.2014 09:42
bardzo dobra
Jagódka77 08.11.2014 14:12
pyszna kaczka
Ela15 09.10.2014 15:21
zjadłoby się kawałeczek
Izabela/bella81 15.05.2012 09:40
smaczna
suzana 20.07.2011 22:53
Wygląda nieźle
ajres 08.03.2011 13:23
pysznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak