Sposób przygotowania

Całą kaczkę dobrze umyć, posolić z dwóch stron, do środka włożyć 1-2 jabłka, suszone śliwki, zaszyć to, następnie posypać papryką słodką i ostrą, popieprzyć i posypać majerankiem (dosyć dużo), polać to olejem. Pozostawić by trochę zaciągnęło. Włożyć kaczkę do brytfanny i piec około 1,5 godziny na 160*C, w międzyczasie obrócić ją.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    pysznie wyglada
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    Wygląda nieźle
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    zjadłoby się kawałeczek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jagódka77

    pyszna kaczka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !