Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem dyniowo jabłkowy z nutką imbiru

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jabłka 1 kg
cukier 2 szkl
cytryna 1 szt
Goździki całe Prymat 5 szt
cynamon Prymat 1 szczypta
imbir 1 szczypta
woda 0,5 szkl
dynia 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem dyniowo jabłkowy z nutką imbiru

Dynię pokroić w kostkę włożyć do garnka dodać wodę,gożdziki, cukier i gotować do miękkości.Dodać jabłka pokrojone w kostkę,sok i otartą skórkę z cytryny i gotujemy do uzyskania konsystencji dżemu.Na koniec dodać cynamon i imbir.Gorący dżem przełożyć do słoików,zakręcić ,odwrócić do góry dnem i zostawić do wystygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 21.09.2013 20:58
cudowny smak ma taki dżemik
cooleczka 02.02.2013 14:02
ten kolor :)
Krystyna32 26.03.2012 14:05
extra
Wiesława1 17.03.2012 07:53
super
SyMiki 29.07.2011 22:38
ciekawy przepis
barbara11561 31.05.2011 06:48
Lubię dżemy domowej roboty:)
matii6 27.05.2011 20:28
wygląda bardzo smacznie
kate.500 28.04.2011 10:56
super smak...
alaaa 18.02.2011 18:48
do naleśników,na bułeczki używam tak jak inne dżemy
MAR3STA 18.02.2011 17:27
do czego dajesz taki dżem?
Edyta38 17.02.2011 07:38
super
RenataZ-et 17.01.2011 16:17
Rewelacyjny przepis, szukałam niedawno takiego :)
Margo1 31.12.2010 12:26
bardzo fajny i smaczny dżem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak