Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pampuszki z twarogu i ziemniaków

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

twaróg 40 dag
ziemniaki ugotowane 40 dag
mąka tortowa 3 dag
masło 10 dag
śmietana 12% 0.5 szklanki
jajko 1

Przepis i sposób przygotowania na: Pampuszki z twarogu i ziemniaków

Ziemniaki ugotowane przecisnąc przez praskę wraz z twarogiem lub zmielic w maszynce do mięsa. Dodac jajo ,mąkę i sól,dokładnie wyrobic.Z ciasta uformowac kulki o średnicy około 2 cm. Obtoczyc je w mące i usmażyc w gorącym oleju .Podawac polane śmietaną .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 14.09.2013 14:51
Podobają mi się :)
olkaaa 16.02.2012 08:18
ciekawe
bercik1 29.12.2011 22:51
Robimy podobne, smakują super.
IlonaAlbertos 29.12.2011 01:10
Muszą wspaniale smakować.
misia53 26.11.2011 00:51
Niby leniwe ale inaczej..
barbara11561 24.08.2011 07:07
pyszniutkie
ben-ka 25.05.2011 08:57
muszą być bardzo smaczne.
Kate131 23.02.2011 08:44
pycha
SmacznaPyza 11.02.2011 13:35
takie trochę leniwe kluseczki :-)
kochanyptysiu 01.02.2011 17:13
takie przepisy są najlepsze
Łucja1 17.10.2010 11:58
proste i smaczne!
IZABELA29 21.05.2010 08:56
przepisy zestarzały się w starym zeszycie a są dośc ciekawe i proste w wykonaniu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak