Sposób przygotowania

Zagotować 1 litr wody z kwaskiem cytrynowym , ostudzić i zalać pokrojoną w kostkę dynię na noc.
Następnego dnia odsączyć dynię z zalewy.
Do zalewy dodać cukier, cukier waniliowy i zagotować.
Do gotującej zalewy dodać pokrojoną dynię i gotować około 10 min.
Gorącą dynią i powstałym syropem napełnić słoiki , zakręcić i odwrócić.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    jak to smacznie wygląda aż by się zjadło
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Aniunia773

    uwielbiam taka dynie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aniunia773

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Aniunia773

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    musi być smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    DO czego używasz takiej dyni?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo smaczna,zrobiłam w tym roku
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    A to ciekawe :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !