Sposób przygotowania

Pieczarki oczyściłam, pokroiłam w półplasterki. Cebulę obrałam, pokroiłam w cienkie półplasterki. Ananasa, takiego z zalewy, pokroiłam na kawałeczki. Szczypiorek posiekałam.

Na dużej patelni rozgrzałam 2 łyżki masła, wrzuciłam pieczarki i cebulą - smażyłam mieszając aż całość zaczęła się lekko rumienić a wtedy dodałam ananasa i doprawiłam do smaku solą oraz chili. Przełożyłam wszystko na 2 talerzyki a na patelni rozpuściłam 1 łyżeczkę masła i wbiłam 4 jajka - delikatnie żeby nie popękały żółtka - usmażyłam je tak aby białko się ścięło a żółtka pozostały płynne. Jajka wyłożyłam na pieczarki. Posypałam posiekanym szczypiorkiem, solą i chili.

Komentarze

  • 5
    141751_bukiet_kwiatow_tulipany_wazon
    Opublikowano

    Henryka2

    Pieknie wygląda i na pewno tak samo smakuje!
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    ale pycha!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 2
    original
    Opublikowano

    SylwiaMagdaSabin

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marcela

    jej pięknie się prezentują
  • 0
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    u la la :) takie jajeczka na pewno są pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    połączenie pozornie dziwne, ale naprawdę smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !