Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec grzybowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1\\2 kg
cebula 25 dag
pieczarki 25 dag
sól szczypta
grzyby suszone 1 starte na pył

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec grzybowy

Słoninę pociąć w kostkę, wytopić na patelni. Posiekać i dodać cebulę. Gdy będą szkliste, dodać posiekane pieczarki, przyprawy oraz namoczone w małej ilości wody zmielony susz grzybowy. Wymieszać, smażyć, aż skwarki ze słoniny staną się złociste. Smalec ostudzić, przelać do kamiennego garnka i odstawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak