Sposób przygotowania

Kurczaka natrzeć solą, rozmarynem i oprószyć pieprzem. Bułki namoczyć w mleku, odcisnąć. Masło utrzeć z żółtkami na piane, dodać rozmoczone bułki i dokładnie utrzeć. Białka ubić na sztywna piane, połączyć z masa, wsypać rodzynki, posiekane orzechy i bazylię, wymieszać, przyprawić do smaku. Nadzieniem napełnić tuszkę kurczaka, zaszyć. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 190 stopni na około 1 godz. Podawać na gorąco z frytkami.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    wykwintne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    tylko we dwoje takie jedzonko i koniecznie przy świecach
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    i smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !