Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak nadziewany rodzynkmi

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 1 szt
mleko 1 szkl
bułka czerstwa 2 szt
jajko 3 szt
masło 10 dag
rodzynki 10 dag
rozmaryn 1 lyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia 1 łyżka
orzechy arachidowe 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak nadziewany rodzynkmi

Kurczaka natrzeć solą, rozmarynem i oprószyć pieprzem. Bułki namoczyć w mleku, odcisnąć. Masło utrzeć z żółtkami na piane, dodać rozmoczone bułki i dokładnie utrzeć. Białka ubić na sztywna piane, połączyć z masa, wsypać rodzynki, posiekane orzechy i bazylię, wymieszać, przyprawić do smaku. Nadzieniem napełnić tuszkę kurczaka, zaszyć. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 190 stopni na około 1 godz. Podawać na gorąco z frytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

zuzanna_z 25.05.2012 12:59
dobre
edyta44 16.04.2011 20:08
i smaczne
Iwona51
Iwona51 27.12.2010 20:56
tylko we dwoje takie jedzonko i koniecznie przy świecach
matii6 27.12.2010 12:19
wykwintne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak